Wilt u milieuvriendelijk en goedkoop rijden en stoppen met teveel te betalen aan de pomp? Al eens gedacht aan een elektrische auto? In plaats van de benzinepomp hoeft u nu alleen nog uw eigen elektriciteitsrekening te betalen. Gebruikt u groene stroom? Dan rijdt u helemaal klimaatneutraal met uw nieuwe elektrische auto. Gebruikt u stroom de is opgewekt met fossiele brandstoffen? Dan nog rijdt u een stuk schoner dan u deed voor u gebruik maakte van de elektrische auto.

Slinkende olievoorraad

Doordat u met rijden op groene stroom geen enkel beroep meer doet op de steeds schaarser en daardoor duurder wordende olievoorraad is dit een duurzame oplossing voor auto rijden op de lange termijn. Omdat er
de afgelopen jaren steeds meer auto’s zijn bijgekomen bleef de vraag naar olie steeds stijgen. Hierdoor is de prijs van een vat ruwe olie in de laatste dertig jaar bijna vertienvoudigd. Dit kan zo natuurlijk niet langer doorgaan en door elektrisch te gaan rijden helpt u zelf een handje mee om dit opkomende probleem in de kiem te smoren. Want voor je het weet zijn we helemaal door onze olie voorraad heen. Al ruim 25 jaar vinden we minder olie dan we gebruiken en als we op deze manier door zouden gaan, zal alle olie in zo’n 30 jaar volledig op zijn. Ook daarom gaat u voor elektrisch rijden!

Nog meer voordelen van uw elektrische auto

Misschien is de aanschafprijs van een elektrische auto wat hoger dan van een gewone auto op fossiele brandstof, dit verschil verdient u in de loop van de tijd ruimschoots terug. Bovendien is een elektrische auto erg comfortabel en nagenoeg geluidloos. Dit zorgt voor een rustige en prettige rijervaring.