Elektrisch Versus Benzine: BMW I4 M50 vs. M440i XDrive

March 23, 2023

Home » Auto importeren » Blog » Elektrische auto

Als het gaat om de keuze tussen elektrische auto’s en auto’s die op benzine rijden, is er veel discussie. Sommige mensen zijn overtuigd van de voordelen van elektrische auto’s, terwijl anderen de voorkeur geven aan de traditionele verbrandingsmotor. In dit artikel zullen we twee BMW-modellen vergelijken, namelijk de i4 m50 en de M440i xDrive, om te zien welke van de twee de beste keuze is voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar prestaties en comfort.

De BMW i4 m50

De BMW i4 m50 is een volledig elektrische auto die in 2021 werd geïntroduceerd. Het model is uitgerust met een krachtige elektromotor die een vermogen levert van maar liefst 544 pk en een koppel van 795 Nm. Dankzij deze indrukwekkende prestaties kan de i4 m50 van 0 naar 100 km/u accelereren in slechts 3,9 seconden. Bovendien heeft de auto een actieradius van maximaal 510 kilometer, waardoor hij geschikt is voor lange ritten.

De BMW M440i xDrive

De BMW M440i xDrive is daarentegen een auto die op benzine rijdt. Dit model is uitgerust met een zescilindermotor met een vermogen van 374 pk en een koppel van 500 Nm. Hierdoor kan de auto van 0 naar 100 km/u accelereren in 4,5 seconden. De M440i xDrive heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 7,2 liter per 100 kilometer en stoot 163 g/km CO2 uit.

Prestaties en rijervaring

Als het gaat om pure prestaties, heeft de BMW i4 m50 duidelijk de overhand. Met zijn elektrische aandrijving kan hij sneller accelereren dan de M440i xDrive en biedt hij ook een stillere rijervaring. Bovendien heeft de i4 m50 een lager zwaartepunt, waardoor hij beter manoeuvreerbaar is in bochten. Aan de andere kant heeft de M440i xDrive een krachtige motor en biedt hij een sportieve rijervaring die moeilijk te evenaren is met een elektrische auto.

Actieradius en oplaadmogelijkheden

Een belangrijk punt van overweging bij elektrische auto’s is de actieradius en de oplaadmogelijkheden. De i4 m50 heeft een indrukwekkende actieradius van 510 kilometer, waardoor hij geschikt is voor lange ritten zonder dat er opgeladen hoeft te worden. BMW biedt ook snellaad opties aan, waardoor de accu in slechts 35 minuten tot 80% opgeladen kan worden. Aan de andere kant heeft de M440i xDrive een brandstoftank van 59 liter, waardoor hij een maximale actieradius van ongeveer 800 kilometer heeft.

Prijs en kosten

De BMW i4 m50 is duurder dan de M440i xDrive. De prijs van de i4 m50 begint bij € 72.000, terwijl de M440 i xDrive een startprijs heeft van € 72.700. Hoewel de i4 m50 duurder is, kan het rijden op elektriciteit op de lange termijn goedkoper zijn dan rijden op benzine. Dit komt omdat elektriciteit goedkoper is dan benzine en er ook minder onderhoud nodig is bij een elektrische auto, aangezien er geen verbrandingsmotor is die regelmatig onderhoud nodig heeft.

Milieuvriendelijkheid

Een ander belangrijk punt om te overwegen is de milieuvriendelijkheid van de auto’s. De BMW i4 m50 stoot geen CO2 uit tijdens het rijden en draagt dus niet bij aan de luchtvervuiling en klimaatverandering. Aan de andere kant stoot de M440i xDrive wel CO2 uit, wat bijdraagt ​​aan de opwarming van de aarde. Hoewel BMW heeft geprobeerd de uitstoot van de M440i xDrive te verminderen door de motor efficiënter te maken, blijft het nog steeds een vervuilende optie in vergelijking met de i4 m50.

Conclusie

Als het gaat om prestaties en rijervaring, heeft de BMW i4 m50 de overhand dankzij zijn krachtige elektromotor en stille rijervaring. De M440i xDrive biedt echter een sportieve rijervaring die moeilijk te evenaren is met een elektrische auto. Als het gaat om actieradius en oplaadmogelijkheden, heeft de i4 m50 een indrukwekkende actieradius en snel laadopties, terwijl de M440i xDrive een maximale actieradius van ongeveer 800 kilometer heeft op een volle tank. Hoewel de i4 m50 duurder is, kan het rijden op elektriciteit op de lange termijn goedkoper zijn dan rijden op benzine, en het is ook veel milieuvriendelijker. Kortom, het hangt af van de persoonlijke voorkeur en prioriteiten van de bestuurder welke auto het meest geschikt is voor hen.