Een echt grondige reiniging van jouw auto

March 1, 2024

Home » Uncategorized

Wil jij voor het voorjaar echt een brandschone auto? Wij vertellen je in dit artikel hoe je jouw auto zo grondig mogelijk reinigt, dus haal die autopoets middelen maar uit de kast!

De auto zelf

De carrosserie van de auto kun je het beste wassen door de boel eerst goed af te spoelen met een hogedrukspuit of tuinslang. Neem vervolgens de auto af met een spons (geen schuurspons!) en water met een autoreinigingsmiddel. Gebruik de twee-emmer-methode, waarbij je de vieze spons steeds uitknijpt in een andere emmer dan waar het sop in zit. Spoel de auto na afloop nog een keer goed na en droog hem af met een droge doek.

De sensoren

Veel moderne auto’s bevatten een hoop sensoren en camera’s die jou tijdens het rijden of parkeren alert kunnen maken op onveilige situaties. Wanneer deze vies zijn werken ze minder goed en kun je in gevaarlijke situaties terechtkomen. Het is dus belangrijk om tijdens het wassen van je auto ook even goed naar de sensoren te kijken en deze te wassen. Als je op internet jouw type auto opzoekt, kun je precies vinden waar de sensoren en camera’s op jouw auto zitten.

De motorruimte

Voor een echt grondige reiniging van je auto kun je het best ook de motorruimte even onder handen nemen. Hierin zitten een hoop plastic onderdelen die eens in de zoveel tijd een goede poetsbeurt kunnen gebruiken. Je kunt hier een speciale motorreiniger voor gebruiken. Let op dat alle doppen ten alle tijden goed dicht blijven, anders wordt het pas echt een smerige boel.

Het interieur

Ook het interieur van de auto moet eens in de zoveel tijd flink onder handen genomen worden. Als daar niks aan gedaan wordt, kan het na verloop van tijd namelijk erg stoffig worden in de auto. Ga eens met een stofzuiger door het interieur van je auto. Doe dit over de autostoelen, maar ook tussen de pedalen en onder de stoelen kan ontzettend veel stof ophopen. Stof dat echt te diep in de bekleding getrokken is, is moeilijk op te zuigen met een gewone stofzuiger. Dit kun je behandelen met een speciale reiniger voor het interieur van je auto. Wrijf dit in met een natte doek en zuig dit er vervolgens met een waterstofzuiger weer uit. Het is bizar hoeveel viezigheid je waarschijnlijk uit de bekleding van je auto zal zien verdwijnen.