Een custom Vespa is een betrouwbare met een unieke look

March 2, 2020

Home » Blog

De wegen worden steeds drukker in Nederland en de benzine wordt steeds duurder. De auto is dan ook lang niet het enige geschikte transportmiddel en mensen gaan op zoek naar alternatieven, resulterend in een toename van het aantal scooters op de weg. Een scooter heeft zeer veel voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen. Zo is een scooter een stuk voordeliger in aanschaf en in onderhoud dan de auto. Ook rijd je makkelijk om files heen en ben je aanzienlijk sneller op je bestemming in drukke gebieden. Dit komt ook, omdat je met de scooter overal kan parkeren en geen last hebt van ruimtegebrek. Wanneer je de keuze hebt gemaakt om voor de scooter te gaan, valt er nogal wat te kiezen. Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare en stijlvolle tweewieler dan is een custom Vespa een van de beste keuzes die je kan maken.

Vespa is al 70 jaar een begrip onder de scooters

De Vespa is onderdeel van het Italiaanse Piaggio en is misschien wel een van de meest bekendste type scooters ter wereld. Piaggio is een producent die zich tot de Tweede Wereldoorlog bezighield met het bouwen van vliegtuigen. Pas eind jaren 40 – begin jaren 50, kwamen de eerste scooters op de markt. Vespa is Italiaans voor wesp en refereert naar de iconische vormgeving van deze scooters. Meer dan 70 jaar na de productie van de eerste Vespa is dit type nog steeds ongekend populair en succesvol. Het woord Vespa wordt tegenwoordig dan ook gebruikt als aanduiding van een retro scooter. Ook imitatie merken van retro scooters worden soms aangeduid als Vespa.

Met een custom Vespa koop jij je eigen unieke scooter

Vespa heeft een hele reeks modellen uitgebracht met onder andere varianten als de Sprint, de Primavera, de elektrische scooter met de elegante naam ‘Elettrica’ en de Super. Er zijn naast deze modellen echter nog meer opties. Je kan tegenwoordig namelijk kiezen voor een custom Vespa. Een custom Vespa is een unieke variant gebaseerd op een model uit de standaardlijn die is voorzien van extra’s of andere accessoires. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een model in een unieke kleur of een model met unieke speciale velgen. Er zijn zeer veel details en mogelijkheden waarmee je de Vespa persoonlijker en unieker kan maken. Er is dan ook de mogelijkheid om naast de al samengestelde custom Vespa’s, helemaal zelf je Vespa bij elkaar te kiezen. Tot in de kleinste details, zoals bedrukking en handvatten kun je zelf kiezen welke onderdelen jij wil hebben en hoe jouw Vespa eruit moet zien. Door dit te doen haal je een absoluut unieke scooter in huis waarvan er maar een op de hele wereld is!

Een Vespa is een investering voor jaren

Met een custom Vespa rijd je een van de meest iconische scooters op dit moment. Het is natuurlijk niet zonder reden dan dat de Vespa als type scooter al 70 jaar lang een begrip is. Naast de fantastische uitstraling, is ook de kwaliteit van deze scooter een van de beste die je maar kan vinden. Een Vespa is dan ook niet een investering voor een korte tijd, maar is een aankoop waar je tientallen jaren plezier van kan hebben. Door de lange geschiedenis en het grote aantal Vespa’s op de weg, zijn onderdelen voor de Vespa ook te krijgen en zijn deze scooters relatief onderhoudsarm. Er zijn dan ook maar weinig redenen te bedenken waarom je niet voor een custom Vespa zou kiezen.