Deze Auto’s Hadden Het Hoogste Diefstalrisico in 2023

April 25, 2023

Home » Auto importeren » Blog » Elektrische auto

Auto-inbraken en -diefstallen blijven een groot probleem in Nederland en het is belangrijk om te weten welke auto’s het meeste risico lopen om gestolen te worden. In dit artikel kijken we naar welke auto’s het hoogste diefstalrisico hadden in 2023 en welke maatregelen u kunt nemen om uw auto te beschermen.

Top 5 meest gestolen auto’s

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf staat al jaren bovenaan de lijst van meest gestolen auto’s in Nederland en het lijkt er niet op dat dit snel zal veranderen. Dieven hebben een voorkeur voor oudere modellen omdat deze minder beveiligingsfuncties hebben dan de nieuwste modellen.

Audi A3

De Audi A3 is ook een populaire keuze onder autodieven vanwege de hoge waarde van het voertuig. De nieuwste modellen hebben geavanceerde beveiligingsfuncties, maar oudere modellen zijn nog steeds kwetsbaar voor diefstal.

BMW 3-serie

De BMW 3-serie is een andere auto die populair is onder autodieven vanwege de hoge waarde en de populariteit van het merk. Net als bij de Audi A3 zijn oudere modellen kwetsbaarder voor diefstal dan nieuwere modellen.

Toyota RAV4

De Toyota RAV4 is een SUV-model dat de laatste jaren steeds populairder is geworden onder autodieven. De auto heeft een hoge waarde en is vaak uitgerust met geavanceerde technologieën, waardoor het een aantrekkelijk doelwit is voor dieven.

Fiat 500

De Fiat 500 is een populaire auto vanwege zijn unieke ontwerp en betaalbare prijs. Helaas is het ook een populaire keuze onder autodieven vanwege de lage beveiligingsfuncties van het voertuig.

Bescherming van uw auto

Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om uw auto te beschermen tegen diefstal, zoals het installeren van een goedgekeurd alarmsysteem en het parkeren van uw auto op een veilige locatie. Het is ook belangrijk om waardevolle spullen uit het zicht te houden en de auto altijd op slot te doen. Verder kunt u overwegen om een GPS-volgsysteem te installeren, zodat u uw auto kunt lokaliseren als deze gestolen wordt.

Conclusie

Auto-inbraken en -diefstallen zijn helaas nog steeds een groot probleem in Nederland en sommige auto’s lopen een hoger risico dan andere. Door voorzorgsmaatregelen te nemen en uw auto goed te beveiligen, kunt u het risico op diefstal verkleinen. Houd altijd in gedachten dat dieven op zoek zijn naar gemakkelijke doelen, dus hoe meer beveiligingsfuncties u heeft, hoe minder aantrekkelijk uw auto is voor hen.