De voordelen van het leasen van een elektrische auto voor je bedrijf

July 9, 2024

Home » Blog

Leasen is tegenwoordig een populaire optie voor veel bedrijven die hun wagenpark willen beheren. Maar waarom zou je specifiek kiezen voor het leasen van een elektrische auto? In dit artikel bespreken we de vele voordelen van het leasen van een elektrische auto voor je onderneming.

Kostenbesparing op lange termijn

Een van de meest overtuigende redenen om te kiezen voor een elektrische auto is de potentiële kostenbesparing. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, zijn de langetermijnkosten vaak lager. Elektrische auto’s hebben minder bewegende onderdelen dan traditionele verbrandingsmotoren, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en minder slijtage. Bovendien zijn de kosten per kilometer vaak lager door het goedkopere tarief voor elektriciteit in vergelijking met brandstof.

Fiscale voordelen

De Nederlandse overheid biedt verschillende fiscale voordelen aan bedrijven die kiezen voor duurzame mobiliteit. Door een elektrische auto te leasen, kun je profiteren van belastingvoordelen zoals lagere bijtelling, investeringsaftrek en vrijstelling van motorrijtuigenbelasting. Deze voordelen kunnen aanzienlijk bijdragen aan de algehele kostenbesparing en maken financial lease zakelijk extra aantrekkelijk voor bedrijven.

Duurzaamheid en milieu

Een elektrische auto draagt bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je bedrijfsimago. Steeds meer klanten en partners hechten waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door te kiezen voor een elektrisch wagenpark laat je zien dat je bedrijf zich inzet voor een groenere toekomst.

Minder geluidsoverlast

Elektrische auto’s zijn stiller dan hun benzine- of dieseltegenhangers. Dit kan voordelig zijn als je bedrijf gevestigd is in een stedelijk gebied of als je veel rijdt in woonwijken. Het verlaagt niet alleen de geluidsvervuiling, maar zorgt ook voor een aangenamere rijervaring.

Innovatieve technologieën

Elektrische auto’s zitten vaak boordevol geavanceerde technologieën die niet altijd beschikbaar zijn in traditionele voertuigen. Denk aan geavanceerde navigatiesystemen, zelfrijdende functies en verbeterde veiligheidstechnologieën. Deze innovaties kunnen het gebruiksgemak en de efficiëntie van je wagenpark verhogen.

Tesla financial lease

Tesla is een toonaangevende naam op het gebied van elektrische auto’s. Voor bedrijven die overwegen om te investeren in een premium elektrisch voertuig, biedt Tesla financial lease uitstekende mogelijkheden. Tesla’s staan bekend om hun indrukwekkende actieradius, prestaties en baanbrekende technologieën. Het leasen van een Tesla kan daarom niet alleen bijdragen aan kostenbesparing en duurzaamheid, maar ook aan het imago van je bedrijf als innovatief en toekomstgericht.

Lagere Total Cost of Ownership (TCO)

Bij het beoordelen van de totale eigendomskosten moet je rekening houden met meerdere factoren, zoals onderhoud, brandstofkosten, afschrijving en belastingvoordelen. De Total Cost of Ownership (TCO) van elektrische auto’s blijkt vaak gunstiger te zijn dan die van traditionele voertuigen door de lagere operationele kosten en fiscale voordelen.

Positieve invloed op werknemers

Het aanbieden van elektrische bedrijfswagens kan ook invloed hebben op de tevredenheid en betrokkenheid van je werknemers. Medewerkers waarderen doorgaans moderne faciliteiten en groene initiatieven binnen hun werkomgeving, wat kan bijdragen aan hogere tevredenheid en loyaliteit.

Bespaar tijd met snellaadtechnologie

Dankzij voortdurende innovaties in snellaadtechnologie wordt het opladen van elektrische voertuigen steeds efficiënter. Veel leasemaatschappijen bieden toegang tot uitgebreide netwerken van snellaadstations, wat betekent dat je medewerkers minder tijd kwijt zijn aan opladen en meer tijd kunnen besteden aan productieve werkzaamheden.

Het leasen van een elektrische auto biedt talloze voordelen die verder gaan dan alleen financiële besparingen. Van fiscale voordelen tot verbeterde duurzaamheid – elektrische voertuigen vertegenwoordigen de toekomst van zakelijke mobiliteit. Overweeg dus zeker zakelijke financial lease als optie wanneer je je bedrijfswagenpark wilt vernieuwen of uitbreiden.