De toekomst van de auto: welke ontwikkelingen gaan we zien in de komende jaren?

May 16, 2024

Home » Uncategorized

Als echte autoliefhebber volg je de trends in de wereld van auto’s waarschijnlijk op de voet. Een autoverzekering afsluiten is een goed idee om je eigen auto te beschermen tegen vervelende onverwachte en onbetaalbare kosten. Wat gaat de wereld van de auto ons in de komende jaren brengen? In dit artikel lichten we vier ontwikkelingen uit die zich de komende jaren nog meer zullen ontvouwen. Dit zijn de ontwikkelingen in de auto-industrie die de toekomst gaan bepalen. Lees verder!

Groei elektrische auto’s

Hoewel de verkoop van elektrische auto’s op het moment een beetje stagneert, kunnen we er niet omheen dat we het in de toekomst met elektrische auto’s zullen moeten doen. Fossiele brandstoffen raken immers op. Geef het enkele jaren en de elektrische auto is niet meer weg te denken uit ons leven. Heb jij net een mooie nieuwe elektrische auto? Stel hem veilig met een all risk verzekering Allianz Direct.

Deelauto’s

In de stad zie je tegenwoordig best vaak mensen rijden op een Swapfiets. Ook in de wereld van de auto’s zien we het fenomeen ‘delen’ steeds meer. In het steeds duurder wordende leven, is het de laatste jaren steeds normaler geworden om een auto te ‘delen’. Dit omdat in veel gevallen de auto 96% van de tijd ongebruikt op de parkeerplek staat. Shared auto’s zijn een duurzame en goedkope optie voor drukke mensen. In de toekomst zal het delen van auto’s dus waarschijnlijk een stuk normaler worden.

Zelfrijdende auto’s

Hoewel bedrijven als Tesla al jaren experimenteren met de zelfrijdende auto, lijkt dit ding nog steeds iets uit een sciencefictionfilm. Toch is met de huidige ontwikkelingen van AI de zelfrijdende auto steeds dichterbij aan het komen. Veel mensen zijn bang dat de zelfrijdende auto voor gevaarlijke situaties gaat zorgen, maar de verwachtingen van experts zijn juist dat de zelfrijdende auto het verkeer juist een stuk veiliger gaat maken, door op de juiste momenten in te spelen op de weg als jij net te laat bent. Het is immers niet de bedoeling dat er bij de zelfrijdende auto niemand achter het stuur zit.

Updatebare auto’s

Auto’s gaan gemiddeld zo’n 19 jaar mee, maar de ontwikkelingen op het gebied van software gaan ontzettend hard en gaan ook steeds harder. Tegenwoordig wordt al zo’n 40% van de prijs van een auto bepaald door de software in het dashboard, daarom is het ontzettend belangrijk dat deze software naar behoren werkt en up to date is. De verwachtingen zijn dat het in de toekomst steeds normaler en makkelijker wordt om de software in je auto te updaten, zodat je ook met een wat oudere auto altijd de nieuwste software kunt gebruiken.