In iedere plaats zitten wel een of meerdere autodealers. Er zijn nog steeds veel mensen die de voorkeur geven aan autodealers boven het kopen van een tweedehands auto op internet. Het is bij autodealers wel van belang dat je een aantal dingen controleert voordat je overgaat tot het doen van zaken. Het belangrijkste bij de autodealers is dat zij zijn ingeschreven bij BOVAG. Als de dealer is aangesloten bij de BOVAG, dan kan je er wel vanuit gaan dat je te maken hebt met een eerlijk bedrijf. Het BOVAG-keurmerk houdt zich namelijk bezig met drie aspecten: kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie.

Voordelen van kopen bij autodealers

Er zitten een aantal grote voordelen aan het kopen bij autodealers. Vaak krijg je namelijk te maken met iemand die verstand van zaken heeft, waardoor je op al je vragen wel een antwoord zal krijgen. Bij het kopen van een tweedehands auto kun je namelijk bij iemand terechtkomen die totaal geen verstand van auto’s heeft, waardoor hij ook geen antwoorden heeft op je vragen. Het kopen bij autodealers heeft dus als voordeel dat je veel te weten komt over de auto. Vaak is het bij autodealers ook geen probleem om even een proefritje te maken. In deze proefrit kun je controleren of de auto wel goed is en of het voldoet aan al je wensen. Verder krijg je bij het kopen bij autodealers meestal garantie en kun je bij de desbetreffende autodealer terugkomen als je problemen hebt met je auto. Ook dit heb je bij een tweedehands auto niet, want als je daar een auto koopt heb je geen garantie dat diegene je ook wil helpen als je later problemen met de auto krijgt.

Geld lenen bij autodealers

Niet iedereen is bekend met dit fenomeen, maar het komt ook steeds vaker voor dat mensen geld lenen bij autodealers om voorlopig aan de aanschaf van de auto te voldoen. Vaak betaal je een groot rentepercentage en is het dus zeker niet voordeling, maar als je even geen geld hebt en wel graag die auto wil hebben is het wellicht een optie. Bij sommige autodealers kun je kiezen voor de zogenaamde huurkoop, waardoor je pas eigenaar wordt nadat je alles hebt betaald. Deze methode is vooral handig voor de autodealers zelf, want als je niet meer kunt betalen dan kunnen ze de auto weer terugnemen. De autodealers lopen dan een stuk minder risico.