Het kan voor u aantrekkelijk en wenselijk zijn om een auto uit het buitenland naar ons land te importeren. Dit kan een aantal oorzaken hebben. De auto kan bijvoorbeeld niet te vinden zijn in ons land bijvoorbeeld omdat het een erg nieuw model is of helemaal niet in ons land zal worden verkocht. Ook kan een auto in het buitenland soms veel goedkoper zijn en is het hierdoor voordeliger die auto te importeren dan hem gewoon in Nederland te kopen. Er zijn echter wel een aantal dingen waar u goed op moet letten als u een auto gaat importeren.

Auto importeren voorwaarden

Voordat het auto importeren van start gaat is het belangrijk de voorwaarden te weten. Allereerst is het heel belangrijk dat uw nieuwe auto voldoet aan de Nederlandse toelatingseisen en dus op de Nederlandse wegen mag gaan rijden. Om dit te controleren dient u uw auto voor onderzoek aan te bieden bij de RDW. Daarnaast moet u op uw ingevoerde auto natuurlijk belastingen betalen zoals bij alle andere ingevoerde producten ook het geval is. U kunt hierbij denken aan BPM, invoerrechten en btw. Ook moet u natuurlijk een kentekenbewijs aanvragen en vervolgens kentekenplaten laten maken. Dit kan u alleen laten doen door een erkende kentekenplaatfabrikant en dus niet zomaar eventjes. En dit is nog niet alles voor u de weg op kunt met uw gloednieuwe import auto. U moet natuurlijk ook nog motorrijtuigenbelasting betalen en een WA-verzekering aflsuiten. De acceptgiro van de belasting valt vanzelf in de bus maar het verzekeren van uw nieuwe auto zult u toch echt helemaal zelf moeten regelen.

Auto importeren en vervolgens genieten maar!

Als u dit allemaal heeft gedaan kunt u genieten van uw (unieke) auto op de Nederlandse wegen. Waarom u ook een auto heeft geïmporteerd. Of dat nou door de aantrekkelijke prijs was of door de exclusiviteit van een auto die hier niet te koop is. Zeker is dat u er een hoop plezier aan zult gaan beleven!

Op zoek naar een infovideo over het importeren van een auto, klik dan hier!