Alles Wat Je Moet Weten Over de Duitse Kenteken Check

January 26, 2023

Home » Blog

Alles Wat Je Moet Weten Over de Duitse Kenteken Check

Als je een voertuig wilt kopen of verkopen in Duitsland, is het belangrijk om een kenteken check uit te voeren. Dit geeft je informatie over de historie van het voertuig, zoals eventuele schades of ongevallen. In dit artikel geven we een overzicht van alles wat je moet weten over de Duitse kenteken check.

Wat is een Duitse kenteken check?

Een Duitse kenteken check is een online tool waarmee je de historie van een voertuig in Duitsland kunt opvragen. Je kunt bijvoorbeeld zien of het voertuig ooit betrokken is geweest bij een ongeval of of er schades zijn geweest. Ook kun je zien hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad en of er eventuele terugroepacties zijn geweest.

Hoe werkt een Duitse kenteken check?

Om een Duitse kenteken check uit te voeren, heb je het kenteken van het voertuig nodig. Dit staat op het kentekenbewijs of op het voertuig zelf. Met behulp van dit kenteken kun je de historie van het voertuig opvragen via een online tool. Er zijn verschillende websites waar je een kenteken check kunt uitvoeren, zoals de website van de Duitse overheid of via een autoverkoopsite.

Wat kun je allemaal zien in een Duitse kenteken check?

In een Duitse kenteken check kun je onder andere het volgende zien:

 • Het merk en model van het voertuig
 • De bouwjaar
 • De CO2-uitstoot
 • De APK-vervaldatum
 • Of het voertuig ooit is gebruikt als taxi of leaseauto
 • Of er eventuele terugroepacties zijn geweest
 • Of het voertuig ooit betrokken is geweest bij een ongeval of schades heeft gehad
 • Hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad

Waarom is een Duitse kenteken check belangrijk?

Een Duitse kenteken check is belangrijk als je een voertuig wilt kopen of verkopen in Duitsland. Zo weet je zeker dat je een voertuig koopt met een goede historie. Als het voertuig bijvoorbeeld betrokken is geweest bij een ongeval of schades heeft gehad, kan dit invloed te hebben op de waarde van het voertuig. Ook kun je zien of er eventuele terugroepacties zijn geweest, wat kan betekenen dat het voertuig bepaalde problemen heeft gehad die opgelost moeten worden.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad. Als het voertuig veel eigenaren heeft gehad, kan dit een indicatie zijn dat het voertuig mogelijk problemen heeft gehad waardoor eigenaren het snel weer hebben verkocht.

Een Duitse kenteken check is dus zeker aan te raden als je een voertuig wilt kopen of verkopen in Duitsland. Zo kun je zeker weten dat je een goed beslissing maakt en kun je eventuele problemen of onverwachte kosten voorkomen.

Samenvatting:

 • Een Duitse kenteken check is een online tool waarmee je de historie van een voertuig in Duitsland kunt opvragen
 • Met behulp van het kenteken van het voertuig kun je informatie opvragen over bijvoorbeeld schades, ongevallen en terugroepacties
 • Een Duitse kenteken check is belangrijk als je een voertuig wilt kopen of verkopen in Duitsland, omdat je zo zeker weet dat je een voertuig koopt met een goede historie en eventuele problemen of onverwachte kosten kunt voorkomen.