Op het moment dat u een tweedehands auto koopt, dan is het altijd maar de vraag wat de staat van het voertuig eigenlijk is. Ondanks dat het vertrouwen vaak erg groot is, kunt u ook de aardige autoverkoper niet altijd op zijn mooie blauwe ogen geloven. De meeste mensen kiezen ervoor om een zogenoemde ‘aankoopkeuring’ uit te voeren op het moment dat ze van plan zijn om een auto te kopen. Zo’n aankoopkeuring kost vaak enorm veel geld (soms tot wel enkele honderden euro’s), wat natuurlijk erg zonde is. Gelukkig zijn er ook websites waar u van te voren alle gegevens van het voertuig kunt opvragen. Dit kan bijvoorbeeld via de Kenteken Check in de zijbalk op deze site.

Goedkoopste aankoopkeuring auto van Nederland!

Omdat wij van RDW-kenteken.nl onze bezoekers graag zo goed mogelijk adviseren bij de aanschaf van een tweedehands auto, is het mogelijk om via de kenteken check al veel informatie op te vragen. Het enige wat u nodig heeft om de aankoopkeuring auto op te vragen is het kenteken van het voertuig. U ontvangt vervolgens een rapport waarin alle belangrijke aspecten van het voertuig worden beoordeeld, denk hierbij aan zaken zoals het aantal eigenaren, kilometerstand check, inzage in het verleden van de auto en de huidige status van het voertuig. Op basis van dit rapport kunt u al voor een paar euro zien of dat er iets niet klopt aan het voertuig. Zo kunt u voorkomen dat u een expert laat langs komen voor een paar honderd euro terwijl er van alles mis is met het voertuig. In 9 van de 10 gevallen hebt u aan ons rapport voldoende om het voertuig zelf te kunnen beoordelen, hierdoor kunt u zichzelf dus met gemak (enorm) veel geld besparen.

Wat kost een aankoopkeuring auto normaal gesproken?

Een aankoopkeuring voor een auto kost normaal gesproken tussen de €150 en €300. Door gebruik te maken van de kenteken check, betaalt u slechts vanaf €9,95 voor ongeveer dezelfde gegevens als die u bij een aankoopkeuring ontvangt, u kunt dus flink wat geld besparen. Bij voertuigen waarvoor de aanschafprijs niet zo hoog is, is het vaak niet interessant om gebruik te maken van een expert die langskomt voor de beoordeling van het voertuig. Het aankoopkeuring autorapport kan in dat geval uitkomst bieden voor u.

Is een aankoopkeuring auto aan te raden?

Wij raden u aan om eerst het online rapport op te vragen. Als blijkt dat u naast dit rapport nog meer (aanvullende) informatie nodig hebt, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om een expert langs te laten komen voor een (dure) aankoopkeuring voor het voertuig dat u op het oog hebt. In de meeste gevallen blijkt dit uiteindelijk niet nodig te zijn.