Wat is shortlease?

October 16, 2024

Home » Blog

Wat is shortlease?

In de wereld van mobiliteit zijn er verschillende manieren om een auto te leasen. Eén van deze opties is shortlease. Shortlease is een flexibele vorm van leasen die steeds populairder wordt onder ondernemers. Maar wat houdt shortlease precies in en wat zijn de voordelen ten opzichte van traditionele leasevormen? In dit artikel bespreken we wat shortlease is, waarom het zo aantrekkelijk is voor ondernemers en welke mogelijkheden er zijn.

Wat is shortlease?

Shortlease is een leasevorm waarbij je voor een kortere periode een auto least, meestal tussen de 1 en 24 maanden. Het grote voordeel van shortlease is de flexibiliteit. Je zit namelijk niet lang vast aan een contract en kunt de auto snel weer inleveren als dat nodig is. Dit maakt shortlease ideaal voor ondernemers of particulieren die regelmatig van auto willen wisselen of voor een tijdelijk project een auto nodig hebben. Een ander kenmerk van shortlease is dat het vaak inclusief onderhoud en verzekeringen is. Dit betekent dat je geen omkijken hebt naar zaken als reparaties of schadeafhandeling en dat alle kosten in één maandelijks bedrag zijn opgenomen. Zo hoef je alleen maar na te denken over het tanken van de auto. 

De voordelen van shortlease

Shortlease biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele leasevormen. Een van de grootste voordelen is de flexibiliteit. Omdat je niet lang aan een contract vastzit, kun je snel inspelen op veranderingen in je bedrijfssituatie of privésituatie. Heb je bijvoorbeeld tijdelijk extra auto’s nodig voor een project of gaat het juist minder goed en wil je kosten besparen door auto’s in te leveren? Met shortlease is dat allemaal mogelijk. Of heb je als particulier voor kortere tijd een auto nodig? Of ga je vaak op reis waardoor je niet constant een auto nodig hebt? Dan is shortlease de uitkomst. Een ander voordeel van shortlease is dat het vaak goedkoper is dan traditionele leasevormen. Omdat je niet lang aan een contract vastzit, zijn de maandelijkse kosten over het algemeen lager. Daarnaast zijn veel kosten, zoals onderhoud en verzekeringen, al inbegrepen in het leasebedrag.

Mogelijkheden van shortlease

Shortlease biedt veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit een breed assortiment aan auto’s, van kleine stadsauto’s tot luxe SUV’s. Ook zijn er vaak verschillende looptijden mogelijk, zodat je de leaseperiode kunt afstemmen op jouw behoeften. Daarnaast kun je bij sommige shortleaseaanbieders zelfs kiezen voor aanvullende diensten, zoals winterbanden of een tankpas. Een voorbeeld van een innovatieve shortleaseaanbieder is SuperShortLease. Deze aanbieder biedt een breed assortiment aan auto’s tegen scherpe tarieven. Daarnaast kun je bij SuperShortLease kiezen uit verschillende looptijden en extra services. Met SuperShortLease ben je verzekerd van flexibiliteit en gemak.