Auto kopen? Dit zijn de voordelen van een WA plus verzekering

September 18, 2024

Home » Blog

Auto kopen? Dit zijn de voordelen van een WA plus verzekering

Droom jij ervan om een auto te kopen? Of sta je zelfs op het punt om die aankoop te voltooien? Dan staat er heel veel moois op je te wachten. Er is weinig zo leuk als het hebben van je eigen auto. Je kunt gaan en staan waar je wilt en je krijgt ineens heel veel vrijheid. Voordat je optimaal kunt gaan genieten van je nieuwe aanwinst is het echter belangrijk dat je een paar dingen goed regelt. Een van die dingen is het afsluiten van een autoverzekering. Niet het allerleukste klusje, maar wel belangrijk. Geen zorgen, met dit blog helpen we je vast op weg! 

De verplichte WA-verzekering 

Het afsluiten van een autoverzekering is niet alleen belangrijk, het is zelfs verplicht. In Nederland mag je niet de weg op zonder autoverzekering. Wettelijk hoef je echter alleen een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt echter minimale bescherming en is daarom zeker niet voor iedereen de beste keuze. Veel mensen kiezen voor een verzekering met net iets meer bescherming. Zoals de WA+ of All Risk verzekering. Wil je je auto beter beschermen? Dan is een WA+ verzekering waarschijnlijk de perfecte keuze voor jou. 

De voordelen van een WA+ verzekering

Een WA+ verzekering is het perfecte voorbeeld van een gulden middenweg. Een WA-verzekering biedt zeer beperkte bescherming en is daarom niet optimaal. Een All Risk verzekering biedt geweldige bescherming, maar is niet voor iedereen noodzakelijk en is ook een stuk duurder. WA Plus zit er precies tussenin. Met een WA Plus verzekering ben je goed beschermd en zeker niet onderverzekerd, maar je betaalt ook niet zoveel als voor een All Risk verzekering. Een WA Plus verzekering dekt schade aan anderen, maar ook bepaalde schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld diefstal of natuurschade. 

Wanneer kies je voor WA+? 

Een WA Plus verzekering is perfect voor tweedehands auto’s of auto’s die al wat ouder zijn. De algemene regel voor WA+ is auto’s tussen de 6 en 9 jaar oud. Dit is maar een vuistregel, maar het geeft wel wat houvast. Deze verzekering is ideaal voor auto’s die nog wel wat waard zijn, maar waarvoor een All Risk verzekering niet meer nodig is. Natuurlijk moet je ook even kijken naar de waarde van je auto en je persoonlijke situatie. Als jij bang bent dat WA+ niet voldoende is en je je veiliger voelt met een All Risk verzekering, dan kun je daar uiteraard alsnog voor kiezen.